top of page

Minusta

Kirjailija Marjut Brunila

Olen Marjut Brunila, kasvatustieteiden maisteri, lasten- ja nuortenkirjailija sekä sanataideopettaja. Minulla on runsaasti esiintymiskokemusta ja hyvät sosiaaliset taidot. Ohjaajana olen kannustava ja idearikas. Minut tunnetaan Immu-seikkailukirjojen palkittuna kirjoittajana. Mielikuvitukseni innoittaa minut kokeilemaan uusia reittejä elämässä ja ihmissuhteissa.

Lempiharrastukseni on ehdottomasti matkustaminen. Se avartaa maailmaa ja antaa aikaa levähtää kiireisen elämän keskellä. Kesäharrastukseni on kelluminen vedessä, rakastan meressä ja järvessä uimista. On minulla tietysti kuntosalikorttikin, joskin se on ollut turhan vähäisellä käytöllä. Elokuvia ahmin talvi-iltaisin. Kirjojen lukemisesta pidän silloin, kun niihin on aikaa uppoutua. Kaikenlainen ihmisten tutkailu kuuluu myös elämääni.

Olen psykologisten trillereiden ystävä. Niitä on paljon, ja nimiä en muista. Jotkut elokuvat ovat tietysti painuneet mieleen, kuten Uhrilampaat, Forrest Gump ja Tunnit. Lempinäyttelijöitäni ovat Jodie Foster ja Meryl Streep sekä Anthony Hopkins

Lapsena isäni toi minulle Leningradista kasakkamusiikkia ja pianokonserttoja. Nuorena lauloin vuoden Jenkeissä show-choirissa, ja nuorena aikuisena liityin turkulaiseen sinfoniakuoroon. Noiden jälkeen aloin kuunnella autoradiostani "kevytmusiikkia" ja laulaa karaokea. Bravuureitani ovat Johanna Kurkelan ja Celine Dionin laulut. Ihan parhaita mielestäni ovat joululaulut; jouluihmisenä voisin laulaa niitä ympäri vuoden.

 

Lapsena ahmin Enid Blytonin tuotannon, kuten moni muukin siihen aikaan. Nuorena aikuisena luin lähinnä dekkareita. Nykyisin pidän ehdottomasti Anna-Leena Härkösen tuotannosta sekä vastaavista kirjoista. Magdalena Hain Finlandian voittanut Sarvijumala on viimeisin suosikeistani.

bottom of page